Водата е най-големият проблем в област Хасково и той може да бъде решен, но е нужна политическа воля

– Г-н Караджов, водач сте на хасковската листа на ПП „Има такъв народ“ за предстоящите парламентарни избори. Защо пожелахте да се кандидатирате за народен представител от Хасковския избирателен район?

– Аз съм част от екипа на “Има такъв народ”. Знаете, че в политическите партии органите на управление заедно с местните организации подреждат листите за парламентарни избори. Независимо от кой район ще бъда избран за народен представител, ще работя здраво, за да реша, заедно с моите съпартийци, най-сериозните проблеми.

– Наясно ли сте кои са те за Хасково? 

-Да, и работата ми по тях започна още като министър на регионалното развитие и благоустройството. Набелязахме мерки за тяхното разрешаване, но времето на управление беше твърде кратко. Със сигурност най-значимият за разрешаване проблем е водата – затова и ще работя за проучване и изграждане на нови източници на чиста питейна вода за цялата област, изграждане на нови пречиствателни станции и подмяна на остарелите водопроводни мрежи. Има пари за това – както в българския бюджет, така и в европейските фондове, но е нужна политическа воля, за да се превърнат те в реални работещи проекти.

В продължение на работата ми като министър, активно ще лобирам пред държавата за ремонт на пътищата в областта, за изграждане на обход на град Хасково и разширяване на вертикалния коридор от Стара Загора до Маказа, който е от изключително транспортно значение за региона.

– При срещите си с граждани какво им обещавате?

– Обещавам да работя за хората, които ще ме изберат. Това е смисълът от дейността на един народен представител за гражданите от избирателния му район. Депутатската заплата не е смисълът от това да съм в парламента. Народното събрание не е място за прехрана, а за народополезна работа, а от депутатите няма полза, ако станат чиновници – цитирам известния политик и индустриалец Атанас Буров. Така че това е – ще работя. А всяка упорита и последователна работа се отплаща с резултати.

– Как ще изпълните Вашите обещания, ако влезете в парламента? 

– Както и досега, убеден съм, че ще имам подкрепата на парламентарната ни група. В това е и силата на парламентарната демокрация – проблемите да се решават благодарение на съединението на силите. В случай че “Има такъв народ“ бъдат поканени за участие в правителство, шансовете се увеличават.

– Между „Има такъв народ“ и останалите партии от управляващата доскоро коалиция се стигна до разединение. То е особено силно с най-голямата партия „Продължаваме промяната“. Защо, според Вас, се стигна до този разрив, и с кого бихте поддържали добри взаимоотношения занапред? 

– Винаги сме казвали, че ще работим с политически сили, които искат проблемите да се решават, а не да се отлагат, и не се страхуват да вземат непопулярни решения. Знам, че искате прост отговор – с тоя ще преговаряме, а с оня – не, но народът е казал – не казвай хоп, преди да скочиш. Що се отнася до разрива, ако Гроздан Караджов и ИТН бяха счупили коалицията, след моето и на ИТН оттегляне, нещата трябваше да тръгнат по мед и масло. Но нищо подобно не се случи. Проблемът е в начина, по който се управлява, по който се случва диалогът в една коалиция – нямаше механизми за взаимодействие, имаше диктат на една политическа сила над останалите. Партньорите трябва да се уважават, а не да се унижават.

– И накрая, какво бихте посъветвали гласоподавателите от Хасковския избирателен район! Какво бихте ги призовали да сторят на 2 октомври и защо?

– Гласувайте. Вашият глас означава много за българската демокрация.

копирано от: https://stmost.info/