Земеделци от Харманли се оплакват пред бившия регионален министър и водач на листата на ИТН от липса на помощ от държавата

Липсва помощ от страна на държавата към малките земеделски производители, конкуренцията с големите доставчици и вериги супермаркети създава големи затруднения, ограничен е достъп до пазари за реализация на продукцията. Тези трудности, с които ежедневно се сблъскват, споделиха земеделски производители от Харманли пред вицепремиера и бивш регионален министър Гроздан Караджов, който е водач на листата на „Има такъв народ“ в Хасково.

В събота Караджов, заедно с колегите си Силвия Бакърджиева и Силви Кирилов, и симпатизанти на партията посетиха земеделския пазар в Харманли и разговаряха със земеделски производители, търговци и граждани за регионалните проблеми и ежедневието на хората.

Цените на хляба и горивата, хаосът с пенсиите, ниското заплащане, безработицата са проблемите, които вълнуват гражданите. Проблеми, които са се задълбочили през последната година.

„Няма бързи и лесни решения. Но като регионален министър съм запознат подробно с най-неотложните проекти, които трябва да бъдат придвижени в региона. В министерството бяхме заделили средства и предприели конкретни стъпки за решаването им, но не ни стигна времето, за съжаление. Но и аз, и ИТН ще направим всичко по силите ни за решаването на тези проблеми“, каза Караджов.

Въпросът с купуването и продаването на гласове и принуждаването на работници по предприятията да гласуват за определени политически сили, ако искат да запазят работните си места, вместо по съвест и убеждение да упражнят своя свободен вот, поставиха пък пред Караджов жители на Димитровград в неделя.

В Димитровград Караджов посети най-големия пазар в страната и разговаря с граждани. Като един от най-големите проблеми жителите на града посочиха и лошото качество на въздуха, вероятният причинител на който е ТЕЦ Марица 3 – Димитровград. Гроздан Караджов определи дългогодишната липса на контрол от страна на държавата като причина, задълбочаваща проблема и изрази съпричастност към жителите на града, принудени да живеят в нездравословни градски условия. Посочи, че ресорните институции кардинално са неглижирали проблема, и са го използвали по-скоро за политически пиар.

Цената на водата беше друг проблем, за който димитровградчани споделиха. С присъединяване към ВиК Асоциацията на Хасково, цената на водата драстично е скочила. Гроздан Караджов обаче припомни, че за да бъде получено европейско финансиране и ВиК мрежата рехабилитирана, а загубите на вода ограничени, присъединяването е било крайно необходимо. Бездействието с години във ВиК сектора в региона е задълбочило още повече проблемите и в качеството си на регионален министър Караджов е започнал стъпка по стъпка да ги разрешава. “В следващия парламент активно ще продължа работата в сектор регионално развитие, с особен акцент върху проблемите на Димитровград и Хасково“, обеща той.

Радушна подкрепа и пожелания за успех в предизборната кампания срещнаха кандидатите от ИТН и при двете си посещения.

Копирано от 24 часа: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12578687