Жителите на Ямбол са щастливи, защото имат възможност да изберат точно Златомира Мострова. Тя е способен юрист и честен човек, който ще работи усърдно за просперитета на Ямбол и областта. 

Това каза на среща с множество граждани в Ямбол Гроздан Караджов, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на политическа партия „Има такъв народ“ (ИТН). Срещата откри водача на листата Златомира Мострова, като тя постави като свой приоритет създаването и развитието на икономическа зона Ямбол – Сливен и модернизацията на пътя Лесово- Ямбол. 

„Задача на задачите за ИТН в новия парламент ще бъде да спрем поскъпването на стоките от първа необходимост, на газа, бензина и електороенергията. Държавата трябва да стовари цялата си регулаторна мощ върху алчните спекуланти и развилнелите се картели, които в момента диктуват цените на пазара. Няма как нашите граждани с българските си заплати да плащат европейските цени на бензина, тока и хранителните продукти. Още нероденият 48ми парламент е призван да намери решение на тази свръх задача. 

„Най важният икономически проект за Ямбол е формирането на индустриална зона Ямбол – Сливен. Държавата трябва да инвестира в пътната, водопреносната и електропреносни инфраструктури, като на първо място се концентрира вниманието върху пътя Лесово- Ямбол-Сливен“, сподели Караджов.

Като регионален министър дадох старт на разширението до четирилентов скоростен път на този нов транспортен коридор. Товарите от Турция по коридора Лесово-Ямбол ежегодно нарастват с около 30%. Сегашният двулентов първокласен път I-7 е претоварен от тирове и камиони което го прави изключително опасен за живота и здравето на пътуващите. Днес повече от всякога трябва да се бърза с намиране на финансиране на реконструкцията на пътя, защото човешкия живот няма цена. 
Хората в града се безпокоят за цената на питейната вода, защото разходите на ВИК дружеството за ток ежемесечно растат. До месец юни тази година като ресорен министър успявах да осигуря сто процента компенсация на сметките за ток на всички ВИК фирми, сега сектора е оставен без държавна подкрепа. 

Огромните загуби на питейна вода в преносната мрежа на областта – над 80% – води до допълнително утежняване на финансовото състояние на местното ВИК дружество. То разходва средства за поддръжката на огромна водоснабдителна мрежа с над осемдесет хиляди вододайни отклонения, но цялата сметка се плаща от едва четиридесет хиляди реални потребители на питейна вода.

В срещата взеха участие заместник–председателят на политическа партия „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов и Филип Станев, член на ръководството на ПП „ИТН“. 

„Никой не е по-умен от народа си“, коментира Тошко Йорданов идеята на ИТН за провеждане на референдум за президентска република. Йорданов подчерта, че проблемът на парламентарната коалиция е, че няма кой да носи отговорност. Посочи и за пример Франция, която е полупрезидентска република. „Те са били парламентарна република до Шарл дьо Гол. Влизат в такава поредица, каквато сме ние. Там политическата нестабилност свършва“.

копирано от: trud.bg