23/09/2022 

Най-важното, което не успяхме да довършим в коалиционното правителство, е да разрешим големия проблем с т.нар. инхаус договори, по които се изгражда автомагистрала „Хемус“ и скоростния път „Видин-Ботевград“, който е ключов за посоката север-юг. Това каза днес бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пред  Botevgrad.news, при посещението си в Ботевград. Днес той се срещна с избиратели пред читалище „Хр. Ботев“, от 17.30 до 19.30ч

 Според Гроздан Караджов хората ясно показаха, че трябва да бъде изкоренен  модела ГЕРБ-ДПС, но също така е станало ясно, че имаше опит от страна на „Продължаваме промяната“ да бъде подменен този модел, с друг, чрез който да бъдат овладени механизмите за придобиване на средства, нещо, с което ИТН  категорично не е било съгласно и това е една от причините ИТН да прекрати коалиционното споразумение.

Сериозни мерки срещу спекулата и развилнелите се картели с цел да бъде подтиснато  шоковото повишаване на стоките от първа необходимост, което на фона на войната е мародерство. Това е първият и неотложен предизборен ангажимент на партията според Караджов. „Ние трябва да възстановим държавата и да покажем, че тя пази интереса на гражданите“, заяви той..

На въпрос защо според него се счита, че именно той е виновникът  за свалянето на коалиционното правителство Гроздан Караджов отговори, че пръв е казал „царят е гол“, че пръв е казал, че бюджетът е с огромен дефицит и финансовият министър е раздувал инфлацията. По думите му в Европа инфлацията е 7 %, а у нас е 18%,. „Тези 8 процента са подарък от Харвардската школа на управление на бюджета на Република България. Освен това външната политика се водеше от паралелно министерство. Ако не бяхме свалили правителството, инфлацията щеше да достигне 30%“, категоричен е Караджов.

С кого партията на Слави Трифонов би се коалирала в едно бъдещо управление на държавата? На този въпрос Караджов отговори:“Към всички сме отворили вратите си за разговори, с изключение на партиите от порочния модел ГЕРБ-ДПС и Възраждане.“

Апелът му към избирателите за изборите на 2 октомври е „Вие давате сбор от капки, с които ние в Народното събрание ще пазим вашия интерес!“.

Копирано от: botevgrad.info