„С най-добри пожелания за успех и дълъг професионален път.“ Това написа бившият регионален министър и водач на листата на партия „Има такъв народ“ в Пловдив и Хасково Гроздан Караджов в книгите, които връчи заедно с дипломите за професионална квалификация на бъдещите строителни техници в Пловдив във вторник. 30 души, преминали през едногодишно обучение към Камарата на строителите, получиха в града под тепетата официалните си сертификати за професионална реализация.

Гроздан Караджов благодари за поканата на Камарата на строителите да стане част от този вълнуващ за курсистите момент и да връчи дипломите на бъдещите строители. „Да не ми се обиждат инженери и архитекти, но строителните техници са постоянно на обекта и от тях зависи дали ще се получи малката сграда или огромен инфраструктурен проект“, каза бившият регионален министър.

„Структурни проекти за над 6 млрд лв.бяха заплашени да не се случат, ако не беше приета индексацията на материалите. Това са проекти на българските общини, проекти за пътища и магистрали, за пречиствателни станции и водоснабдяване, проекти с екологична насоченост и много други. Приетата от МС във вторник индексация има методика, която е разработена от съвместен екип от министерството на регионалното развитие, министерството на финансите и специалисти на Камарата на строителите в България“, заяви Гроздан Караджов след края на церемонията.

advertotial icon Избори за Народно събрание на 02.10.2022 г. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

копиирано от: https://www.24chasa.bg/