Пожелавам на Ямбол да избере Златомира Мострова за свой представител, защото тя бе един от най-упоритите, най-способните депутати в предишния парламент. Голяма част от инициативите за района Ямбол, Сливен и Бургас станаха и с нейно участие. Без нейната помощ аз като министър нямаше да мога да направя и малкото, което направихме през тези 6 месеца. Това заяви днес в Ямбол бившия министър на регионалното развитие Гроздан Караджов. Той, заедно със зам.-председателя на ПП „Има такъв народ” Тошко Йорданов и сценариста и член на ръководството на партията Филип Станев бяха на посещение в града, за да се срещнат с граждани и подкрепят листата на ИТН в областта.

Според Караджов, Ямбол има сериозни шансове да стане един от развитите в индустриално отношение градове. „75 процента от индустриалните предприятия в Южна България са концентрирани около автомагистрала „Тракия”. Там, където се движат големите товаропотоци, около тези артерии възникват логистични центрове, производствени бази, всякакви предприятия. Когато поех поста министър, едно от първите неща, които ми направи впечатление е пътят Лесово – Ямбол. Всяка година с около 30 процента расте трафикът към Истамбул и обратно. Абсолютно невъзможно е да се движиш в момента по прословутия път 1-7. Тирове, камиони и между тях опитващи се да изпреварват коли. Изключително опасна работа. Ние като държава трябва да ценим най-много живота на нашите граждани. И затова решихме със Златомира и останалите колеги , че тук трябва да се построи един скоростен път. Възложих го веднага, така че той е в проектна фаза, надявам се, че не е спрян от служебното правителство и ще бъде построен възможно най-бързо”, каза бившият регионален министър.

„Участваме в тази кампания с голямото желание да реализираме нашите приоритети не само в национален план, които са разписани в нашата програма, а и тези, които са важни за развитието на Ямбол. Този регион заслужава много повече. И това може да бъде постигнато със създаването на обща икономическа зона със съседния град Сливен. Тя би обединила потенциала на над 90 населени места, в които живеят над 300 хил. човека. И нашият основен приоритет е изграждането на тази зона”, посочи водачът на листата на ИТН в Ямбол Златомира Мострова.

По думите на вторият в ямболската листа кандидат-депутат Тихомир Димитров, четири лентовият път между Ямбол и Лесово заедно с общата индустриалната зона ще мултиплицират един от друг ефектите си. Той допълни, че е крайно време градът да има функционираща болница, предоставяща  модерно и качествено здравеопазване.

копирано от https://netnews.bg/