„Държавата трябва да подпомогне технологичното обновяване на малкия бизнес „, каза водачът на листата на ИТН в 16 МИР Пловдив-град Гроздан Караджов при посещението си на Международния технически панаир в града под тепетата днес. „Това може да стане и чрез Плана за възстановяване, както и с европейски средства по Зелената сделка“, допълни той. Производители от цялата страна споделиха с него своите проблеми при инвестиране в модерна производствена база и постигане на високи стандарти на производство.

Караджов заедно с кандидат-депутатите от ИТН в Пловдив доц. Манол Манолов, Лъчезар Бакърджиев и Димитър Арнаудов обиколиха щандовете на Панаира, като показаха особен интерес към новите технологии и превозните средства с електрическо задвижване.

Гроздан Караджов дори подкара тестов модел на ултра-лека кола на пловдивска фирма за соларни решения и се повози на изцяло електрически полски автобус за градски транспорт, който с едно зареждане на батерията може да измине 300 км. и се презарежда за 2 часа.

Всички единодушно застанаха зад предложенията на Гроздан Караджов за облекчаване на законовите изисквания и премахване на бюрократичните пречки при изграждане на соларни паркове.

Копирано от Plovdiv-press.bg