Гроздан Караджов изненадващо поведе листата на „Има такъв народ“ с бюлетина №19 в Пловдив. „Ръководството на партията така е преценило, като бивш регионален министър съм работил с всички области. Очаквам много хули и лъжи да се изсипят върху „Има такъв народ“, даже чух, че стига толкова партии, които да прекратяват правителства, всъщност винаги, когато има правителства, които не работят в интереса на народа, трябва да има някой, който да ги изхвърля на боклука, където им е мястото“, заяви той.

Динко ПЕТКОВ

Гроздан Караджов не е ново име в политиката. Между 2014 и 2017 г. той беше депутат от парламентарната група на „Реформаторския блок“ като част от гражданския съвет на разпадналата се вече коалиция. В 43 Народно събрание беше председател на Комисията по транспорт.
Роден е през 1966 г., завършва Първа английска езикова гимназия в София и специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония.


През 90-те години е председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на СУ. Съосновател е и национален координатор на Българско сдружение за честни избори.
Бил е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка. След края на мандата на ОДС поема управлението на партийната фондация „Демокрация“ до 2004 г.
В същата година критикува публично сделката за приватизацията на БТК с „Вива венчърс“ по време на кабинета „Сакскобургготски“.


До 27 юли 2021 г. е бил собственик на компанията „Кей дивелопментс“. Притежава компанията „Визио Медия“. До февруари 2021 е акционер в инвестиционния посредник „Интеркапитал Маркетс“.
Бившият регионален министър беше като трън в петата на бившия премиер Кирил Петков. Причината бе, че именно пръв предупреди, че след 30 септември 2022 г. държавата ще остане без пътно поддържане, което, по думите му, също било заради т. нар. Просто Киро. Категоричен е, че вината за вкарването на държавата в безпътица е на „Продължаваме Промяната”.


Обяснява как се е работило при Четворната коалиция : „Договорите за коалиционното споразумение бяха три, като всяка една от трите по-малки партии имаше договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар „преговори в мола“. Колата се счупи, в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор. За някои решения разбирахме от медиите. Те научаваха преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет. Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения. Когато бях в отпуска, се оказа, че за 3 дни са събрали нови проекти за финансиране на общините. Това е присвояване на моя идея и принос, по която работихме с Националното сдружение на общините още от януари. През април аз бях пренасочил средства от АПИ към общински проекти за 418 милиона лв. И изведнъж се излиза и се казва, че проблемът е решен за един ден. Така се работеше през цялото време. Тези, които говорят за пари, са Кирил Петков и една групичка около него. Още през септември 2021 г., като служебни министри, те предлагат да се изплатят един милиард и 300 милиона лева на същите тези фирми, за които след това твърдяха, че са крадливите фирми или мафията. В предложеното там решение няма нито един механизъм за контрол, нито една междуведомствена комисия, няма парламентарен контрол. Още тогава има корупционен замисъл в зародиша на ПП и те продължават да преследват тези милиарди през цялото време. Истината е, че сериозни бизнес интереси около върхушката на „Продължаваме Промяната” стояха зад всички фалшиви контролни механизми, с цел да контролират на кого и по колко да се плаща. Неслучайна беше и заповедта на премиера Кирил Петков, че всички плащания над 900 000 на АПИ минават през него. Чували ли сте в някоя друга държава премиерът да иска да контролира плащанията на пътната им агенция? Според вас това не е ли корупционно?“ 
Семейство Цецка и Гроздан Караджови са едни от най-големите радетели на каузата на ИСКАМ БЕБЕ – да се раждат желани деца в България. През 2017 г., съвместно с МБАЛ „Надежда“ стартираха проекта „НАДЕЖДА ПЪТУВА“, като Цецка и Гроздан дариха средства за безплатни прегледи и изследвания на над 30 двойки с репродуктивни проблеми от Северозападна България. Към момента има родени вече над 20 деца. През 2019 г. семейство Караджови станаха носители на Годишната награда на фондация „Искам бебе“ – АНГЕЛСКО СЪРЦЕ.


ИМА ДУМАТА СУВЕРЕНЪТ
Магда Стоянова, 54 г. от Кършияка:
Гроздане, ти беше единственият министър, който не позволи да го правят на фигурант. Не им вървя по свирката на харвардците. Развали им игричките. На мафията хора като теб са й вредни. Ние, обаче, не сме с мафията, подкрепяме те. Ще го разбереш на 2 октомври!


Велизар Паунов, 47 г. от Кючук Париж:
На предишните избори не гласувах. Никой не ми хвана окото. Изненадах се, като разбрах, че ще си водач на листата на „Има такъв народ“ за Пловдив. Вече имам основание да ида да си пусна бюлетината. Аз и жена ми ще бъдем за теб. Мъжкар си, не козируваш на тези, с които не си съгласен!


Тодор Силянов, 39 г. от „Тракия“:
Чудя ти се защо си трошиш нервите. Видя, че задкулисието управлява държавата. Упорит си обаче, явно не си лесен. Дано този път да успееш, щото упоритите като теб вече са на изчезване. Каквото мога,ще помагам, поне на първо време като си пусна бюлетината за теб. Много гламав народ сме, крадат ни пладнешки, а пак им се навираме в ръцете на обирджиите. Успех!


Верка Стойчева, 20 г. от кв. „Христо Смирненски“:
Щом си на Слави Трифонов човек, значи ще гласуваме за теб. Ние сме от тези, които му знаем песните наизуст. Бунтарски са. Изобщо не са чалга. Младите точно такива песни искат. Жалко, че не е позволено, иначе точно на 2 октомври, пред секцията ще запеем „Няма такава държава“. Дано ги събудим!!!


Марга Пенева, 35 г. от „Мараша“:
Имаш от мен гарантиран глас. Обичам хора с характер като теб, не си партийна мижитурка. Сигурно сам си скъсяваш живота заради тази паплач, но пък ако няма такива хора, които да могат да казват НЕ, закъде сме!

Копирано от: https://plovdivmedia.bg/